ВОКАЛЬНА ШКОЛА ОЛЕКСАНДРА МИШУГИ: ХУДОЖНЬОЕСТЕТИЧНІ ТА ПЕДАГОГІЧНІ ЗАСАДИ - Мартинюк, Тетяна (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті розкривається феномен вокальної школи Олександра Мишуги як визначне явище національної та європейської культури й освіти останньої чверті XIX – початку XX століття. Висловлюється низка думок щодо універсалізму музично-виконавської та педагогічної діяльності співака. Окреслюються основні риси, притаманні вокальній педагогіці видатного артиста, його погляди на механізм співацького голосоутворення. Розкриваються інноваційні риси в змісті освітнього процесу.