АВТОНОМІЯ закладу вищої освіти: ВІХИ РОЗВОЮ - Боднар, Дмитро (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті здійснено історико-педагогічний аналіз формування та розвитку ідеї автономності закладів вищої освіти, окреслено окремі віхи її розвитку на зламі ХХ та ХХІ століття. Відображено основні тенденції імплементації норми Закону України “Про вищу освіту” щодо автономії закладів вищої освіти. Визначено проблеми та шляхи становлення автономії закладів вищої освіти в Україні.